در این مقاله قصد داریم که به بررسی عیب های متداول اتوکلاو بپردازیم و همچنین دلایل بروز چنین عیب ها را نیز به صورت کامل بررسی خواهیم نمود .
ردیف | عیب | دلایل |
---|---|---|
1 | در خلاء های اولیه میزان خلاءبه نقطه تنظیمی نمی رسد | 1. واشر در هوابند نیست 2. چمبر نشتی دارد 3. ترنسمیتر فشار خراب است 4. پمپ خلاء ضعیف شده |
2 | دمای ژاکت به مقدار تعیین شده( 121 درجه ) نمی رسد | 1. کندانس بخار خارج نمی شود 2. ورود بخار به ژاکت محدود شده 3. فشار بخار و یا کیفیت بخار کم است |
3 | دمای چنبر به دمای نقطه تنظیم نمی رسد | 1. بخار ورودی محدود است 2. کندانس بخار از چمبر خارج نمی شود 3. سنسور کنترل معیوب است |
4 | سیکل در حال اجرا به مرحله استریل نمی رود | 1. دمای چمبر به دمای نقطه تنظیم نرسیده است |
5 | در پایان سیکل در باز نمی شود | 1. شرط دمایی ) خنک شدن ( محقق نشده است 2. بخار پشت واشر تخلیه نشده است 3. موتور یا جک حرکت دهنده در معیوب است |
6 | پس از اجرای سیکل جامدات درپوش ظروف به داخل ظروف می افتد | 1. در ظرف مناسب بسته نشده است 2. خلاء مرحله خشک کردن زیاد است 3. نرخ ورود هوا در مرحله هوا دهی زیاد است |
7 | در پایان سیکل جامدات آب در ظروف باقی میماند | 1. تعادل دمایی بر قرار نشده و آب زیادی در ظروف کندانس شده است 2. خلاء مرحله خشک کردن کم است 3. مدت زمان خشک کردن کم است |
8 | پس از پایان سیکل استریل، محصولات استریل نمیشوند | 1. دمای استریل پایین بوده است 2. زمان استریل کافی نبوده است 3. هوا به طور کامل تخلیه نشده است 4. فیلتر ورود هوا آسیب دیده است |
9 | آزمون نشتی خلاء ناموفق است | 1. چمبر نشتی دارد 2. واشر خراب است 3. شیرآلات ورودی یا خروجی هوا بندی نیست |
10 | ازمون BOWIE & DICKIE ناموفق است | 1. تخلیه هوا کامل صورت نگرفته 2. خلاء های اولیه کم است 3. محل قرار گیری اندیکاتور نامناسب است |
11 | فشار چمبر بیش از نقطه تنظیم افزایش مییابد | 1. شیر اصلی کنترل کننده ورود بخار به چمبر آب بند نمی باشد 2. خروجی مسدود است 3. در ابتدا در چمبر بخار کندانس شده و از چمبر خارج نشده است و با افزایش دمای ژاکت مجددا آب موجود بخار شده و فشار بالا می رود |
12 | کندانس بخار از ژاکت خارج نمی شود | 1. خروجی های ژاکت مسدود است 2. ترپ ها خراب هستند 3. فشار خط کندانس مثبت است |
13 | سیکل استریل متوقف می شود | 1. کیفیت بخار ورودی پایین است و بخار خشک نیست 2. سنسور ها کنترلی خراب شده اند |
14 | نشتی بخار از در | 1. واشر خراب است 2. فشار بخار پشت واشر افت کرده 3. واشر نیاز به روانکاری دارد |
15 | حجم مایع درون ظرف در سیکل استریل مایعات کاهش یافته | 1.مدت زمان مرحله خنک سازی زیاد است 2. در چمبر خلاء نسبی ایجاد شده است |